Beneteau First 36.7: Grand Délice

Grand Delice er en Beneteau Frist 36.7 fra 2007. Den har en dyb køl på 2,2 meter, 30 HK Yanmar dieselmotor Harken spil og ratstyring på pyramideformet pidestal. Vores valg gik netop på at få den med de specifikationer.

Cockpittet har et stort rat monteret på en pyramidepidestal som er god til at sætte fødderne på under kryds.

Den findes i ældre varianter med rorpindstyring, søjlepidestal, lewmar spil, kort køl og/eller Volvo Penta motor. De fleste er apteret i en lys gullig træsort, men man kan se varianter med mørk træ.

Vores gamle båd hed Délice og da der skulle findes en godt navn til den nye båd faldt det på at sætte en “Grand” foran i stedet for at bruge det samme navn, sætte et to-tal foran eller finde på noget helt nyt. Vi synes Grand var ret originalt for det betyder stor på fransk, og det var jo netop det den er set i forhold til gamle Délice. Délice betyder delikatesse eller lækkerbisken, så der ligger også et skjult paradoks i navnet.

Navnet er lavet i et specialdesignet logotype som findes i to varianter:

Den korte sammensatte sidder på hækken

 

 

 

Den lange sidder på bommen og foran på ruftaget.

 

 

 

Grand Délice historie

Hun blev oprindeligt bestilt til levering i St. Tropez, Frankring hos Madraco Yachting af to engelske mænd. Madraco var officielt Beneteau-forhandler i de eksklusive område omkring Antibes, men blev i 2004 overtaget af Paturle Yachting. Vi tror hun har heddet Wildfire allerede dér. De har Wilfire liggende i Hamble i Sydengland

I 2016 købes hun af ‘James’ som vi købte af. Den ligger herefter i Helensburgh små 20 km vest for Glasgow i Scotland.

Den har sejlet lidt kapsejlads, men ikke ret meget, så den er rigtig pæn ud- og indvendig, men er stadig rigget til kapsejlads. Det ses bl.a på diverse optimeringer på tovværket, ved at den både har en Harken MKIV Furler og et TuffLuff headfoil, samt at de findes et cruising sejl og racing sejl med båden.

Vi købte båden med overtagelse 1. marts, og hun ligger nu i Svanemøllehavnen i København.