Dykkertur i Djävulsholet

En af det mest optimale ruter i Tjörn Runt går igennem Djävulsholet lidt nord for Klädesholmen. (Wpt 20 på billedet). Der ligger nogle YT-videoer  med sejlbåde der har nogle heftige grundstødninger der, så vi ville gerne lige se lidt nærmere på, hvad der egentlig befinder sig under vandet. Vi tog derfor en lille omvej fra Marstrand til Stenungssund og dykkede på stedet. Gennemsejlingen bliver beskrevet som (når man kommer sydfra) at holde til højre først og derned trække over til venstre.

Djävulsholet

Den sydlige sten er en del af øen til venstre som skråner nedad, men den nordlige er en flad kotelletformt sten der ligger på sandbunden. Den rager ca. 30-40 cm op, men er vitterlig helt flad. Der er tydelige mærker på den efter grundstødninger. Den ligger på 1,8-1,9 m afhængig af vandniveauet, så ingen problemer for Delice. Efter dykningen sejlede vi henover den, og selvom det var sikkert nok, holdt vi meget lavt fart. Ekkolodet viste tydeligt dybden falde, da vi gled henover stenen og stige igen, da vi kom på den anden side.

image
Djävulsholet har mange køle på samvittigheden

 

Skriv et svar