Test af dåsemad på sejltur

Undervejs på turen rundt om Orust udførte jeg en yderst videnskabelig test af sejlermad på dåse.

Delice har ingen køleskab, og selvom vi har massevis af de blå køleblokke, så kan de ikke holde tingene kolde i en uge. Derfor lod jeg dem blive hjemme, og satsede benhårdt på de udsøgte varer på dåse.

Der er klare vindere og tabere som konkurrede ud fra kritererierne:

  • Smag
  • Mængde
  • Mæthedsfølelse og længde
  • Tabasco-faktor

Bortset fra vinderen der var lige i skabet, måtte alle deltagere spices gevaldigt op med tabasco sauce og andre kryderier.

image1. plads

Den klare vinder er Beauvais Forloren skildpadde. Tilbehør et par kogte æg, og rigelige mængde øl. Begrænset  behov for tabasco

Den kommer fint ud af dåsen og lader sig opvarme nænsomt uden at brænde på.

Stor mæthedsfølelse.

Bortskaf dåsen hurtigt, da duften af skildpadde ellers hænger i kahytten dagen efter.

2. pladsimage

Runner op er Knorrs Gullaschsoppe. En dejlig blandat omgang snask med god smag og man kan næsten identificere kartoffelstykkerne i maden. Nogen behov for tabasco.

Rigelig til at mætte 1 mand. Er I flere af sted så skal der dog bruges lidt mere.

God med brød eller flutes til.

image3. plads

Felix Köttbular i flødesovs var en stor omgang. Jeg kogte pastaskruer til, og blev virkelig mæt. Den kunne sagtens mætte to mænd, eller en skibshund.

Rigtig god smag, men den får alligevel kun 3. pladsen fordi den trods alt kræver tilbehør som paster, ris eller kartoffelmos til. Det medfører brug af 2 kasseroller og dermed mere opvask, og det trækker ned. Den vinder med en del tabasco.

4. pladsimage

Bong Minestrone med kylling var lidt tynd i det. Det er minestrone jo normalt men kylling var ikke  en overrepræsenteret ingrediens. Smagen var ok, men blev meget bedre af tabasco.

Og så kræver den brød til. Og ret meget tabasco

Portionen er ret lille, så afsæt en dåse pr. mand her.

5. plads

image Fontana klassisk ravioli får kun en 5. plads fordi der ikke var flere deltagere i konkurrencen.

Jeg har ikke fået dåseravioli siden en kanotur i 7. klasse, og jeg husker det som ok spise dengang, men det gør jeg ikke længere.

Dåsen er meget stor og der er rigeligt til 2 personer, men det kommer af sig selv med den smag og konsistens indholdet har. Virkelig ringe og uappetitlig. Den kunne absolut ikke reddes af tabasco.

Det føles som om maden pakkes i mavesækken, og man bliver meget tung i maven. Jeg var rimelig sulten da jeg spiste den midt i Kattegat, men der var alligevel en del til fiskene. Ret hurtigt dagen efter fik fiskene også den andel jeg havde spist, for det passerer temmelig hurtigt igennem kroppen.

Måske man skal prøve med andre varianter næste gang.

 

 

Skriv et svar