Anker til Delice

Vi har aldrig ankret særligt meget i Delice (det er jo en kapsejler der er lavet til at bevæge sig). Vi har et alu-danforth-anker og 30 m. blytov. Aldeles tilstrækkelig til det behov vi har haft.

En tur til Skærgården med overnatning på anker er en anden sag. Banneren er en let båd med lille overoverbygning. Der skal investeres i et ekstra 10 kg’s plovanker og 7 meter ankerkæde (8 mm). Sammen med blytovet giver det samlet ankervægt på 30 kg, og det bør kunne holde bådens 2.500 kg fast på dybder 7 meter (ankringsratio 5:1) evt. mere, hvis der tilføjes yderligere ankerline. Det står at læse i forskellige forums, at man bør have ankerkæde i samme længde som båden, men det er i kombination med almindelig ankerline, så jeg vurderer vi har rigeligt med.

 

Vægtberegning:

Anker 10 kg

Kædeforfang 9,5 kg

Blytov 10 kg

 

 

På sejlsikkert.dk http://www.sejlsikkert.dk/SikkerhedTilSoes/KollektivtSikkerhedsudstyr/Ankergrej/Introduktion.aspx

gives anbefalinger til ankergrej.

Skriv et svar