Silver Rudder Challenge coming up

Så er det på fredag at verdens største singlehand kapsejlads Fyn rundt bliver afviklet for 3. gang.

silverrudderSiden jeg sidste år brugte jeg 36 timer på at erobre en 5. plads, har kapsejladsen internationaliseret sig yderligere og hedder nu Silver Rudder Challenge. Deltagerantallet er steget 122%. Alle 200 billetter er forlængst udsolgt. Omkring 40%  af deltagerne er fra udlandet – selv Slovakiet og Holland er med. Det er virkelig fornemt i en tid, hvor almindelig kapsejlads er lider af faldende deltagerantal.

Silver Rudder Challenge bliver ikke afviklet under Dansk Sejlunions handicapregler og kræver ikke kapsejlads licens, og det står i skærende klart, at et arrangement som Silver Rudder er den helt rigtige vej for at fremme sejlsporten – også selvom der kun er én mand eller kvinde på hver båd.
Igen i år kan man følge deltagerne med live tracking. I skal især holde øje med båden “Sejlerkits.dk”. Det er så mit “under cover” navn til Delice i denne weekend. De mange flere deltagere har gjort det nødvendigt at opdele min gruppe i to, så den nu huser både på 25-30 fod. Delice er således én af de største i gruppen, meeen sidste år tabte hun til 4 både der var kortere, så der er ingen garanti for at længde alene giver vindergaranti.
På transportturen var jeg så uheldigt at knække holderen til min autopilot. Jeg har bygget en nødholder i løbet af ugen, og i morgen eftermiddag vil det vise sig om den dur. Ellers er det manuel styring hele vejen. Heldigvis har jeg stadig mit velfungerende nødstyringssystem som kan fiksere rorpinden på en bestemt kurs, så det er muligt at betjene navigationsinstrumenter, tjekke vejrudsigter på iPad’en eller komme ned i kahytten og hente mad og drikke. Så det skal nok gå.
Sidste år satte jeg stor pris på alle sms-updates som tikkede ind. Tracking-systemet fungerer desværre ikke særlig godt på iPad’en, og især om natten er det godt at få lidt info om hvordan de nærmeste konkurrenter er placeret, og hvilken rute den førende båd har taget.
Vejrudsigten ser fornuftig ud. 5-6 m/s fra Ø om fredagen. Arrangøren har valgt at vi skal sejle med uret rundt, så vi har både medstrøm og medvind ud af Svendborgsund. I løbet af natten til lørdag vil vinden aftage tl 2-3 m/s og slå om i NV. På dette tidspunkt vil jeg meget gerne være nået til Storebælt. Så er der så meget ro på og alle sejler i samme retning, at der er mulighed for at tage 10 minutters søvn.
Min start går 8:30.
Læs mere på:
www.silverrudder.com
www.tractrac.com/index.php?page=eventpage&id=450

Skriv et svar