Ankeret holder

I en tidligere artikel kunne man læse om nyt ankergrej til Delice. Det blev testet i sidste uge syd for Ven i Øresund. Vinden var 7 M/s fra SØ og der var rimelige bølger. Ankeret blev sat på 7-8 meter vand og udlagt 8 meter kæde og 20 meter blytov.
Båden lå temmelig uroligt og enhver fornuftig sejler ville jo være gået på nordsiden, hvis man skulle overnatte her. Pointen var imidlertid at stress-teste udstyret lidt.
Vi lå der ca. 45 minutter og spiste frokost. I den tid rykkede båden sig overhovedet ikke. GPS’en havde et waypoint lagt ind fra ankomsten, og det lå vi stadig ovenpå ved afgang.
Den store udfordring kom, da ankeret skulle op igen. Vindpresset var stort på båden, og der skulle bruges rigtig mange kræfter på at trække det op, og det var svært at holde linen i bølgerne. Fandt dog ud af at trække i linen, når stævnen gik ned, og holde igen ved hjælp af fortøjningsklampen, når stævnen gik op.
Det var en øvelse der krævede en “samle kræfter”-pause, da det endelig var kommet op, og næste gang tager vi lige handsker på.

Skriv et svar